Mercedes GLC F-Cell aan de laadpaal
Het merk kiest er bewust voor om niet uitsluitend op elektrische aandrijving over te gaan, er wordt uitgezien naar alternatieven.

Bij Smart zijn binnenkort alleen maar elektrische auto’s te koop. De elektrische Mercedes EQC wordt verwacht aan het einde van dit jaar, andere elektrische Mercedessen zullen volgen, naast uiteraard de nodige plugin-hybrides. Maar er wordt niet op één paard gewed. Mercedes is een van de merken die ook een auto op waterstof in het modelaanbod heeft, de GLC F-Cell. Die auto heeft uitsluitend te duchten van de Toyota Mirai en Hyundai Nexo.

Door Mercedes wordt nadrukkelijk gesteld dat ook waterstof toekomst heeft. De reikwijdte van voertuigen met die brandstof is aangenaam groot, terwijl de tijd die nodig is om te tanken aangenaam beperkt is. Verwacht dan ook bussen en vrachtwagens van Mercedes met een brandstofcel, waarmee het vrij eenvoudig moet zijn om veel kilometers af te leggen. Op een eerder moment zijn er trouwens al tests geweest met een brandstofceluitvoering van stadsbus Citaro, daarvan hebben een paar duizend stuks rondgereden.

Dan moeten er uiteraard wel tankstations zijn waar waterstof kan worden getankt. In Duitsland is die dekking redelijk goed, maar in Nederland is de bijbehorende infrastructuur nog vrijwel afwezig. Het is hier te lande aanzienlijk eenvoudiger om een elektrische auto op te laden dan om een waterstofauto gevuld te krijgen.

Beeld: Mercedes GLC F-Cell aan de laadpaal


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.