Mercedes-Benz introduceert de Concept B-Klasse Electric Drive. Deze volelektrische variant van de B-Klasse is de eerste van meerdere elektrisch aangedreven modellen van Mercedes-Benz, AMG en smart die onder de noemer Electric Drive op de markt zullen komen.

Electric Drive
Net als bij de modellen van de B-Klasse met een verbrandingsmotor koppelt de elektrisch aangedreven variant comfort en veiligheid aan een hoge mate van gebruiksgemak. Ook de Concept B-Klasse Electric Drive maakt gebruik van het unieke, modulaire ENERGY SPACE-koetswerkconcept. In de dubbele vloer zijn de lithium-ion batterijen tussen de voor- en achteras geplaatst. Door deze plaatsing van de batterijen is het ruimteaanbod identiek aan dat van de benzine- en dieselmodellen.

200 km range
De Mercedes-Benz Concept B-Klasse Electric Drive maakt gebruik van een elektromotor met 100 kW. Het hoge koppel van 310 Nm zorgt voor een aansprekende rijdynamiek. Op een volle batterij kan de elektrisch aangedreven B-Klasse een afstand van tweehonderd emissievrije kilometers afleggen. Opladen kan thuis via een 230 volt oplaadpunt of, uiteraard, door middel van een 400 volt snellader.

Mercedes-Benz toont op de autotentoonstelling van Parijs nog twee wereldprimeurs: de serieversies van de SLS AMG Coupé Electric Drive, die wel laatst nog tegenkwamen op de Nürburgring, en de smart Brabus Electric Drive.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

200km zet tenminste echt zoden aan de dijk. Dan zou ik in theorie in ieder geval bij mijn (schoon)ouders kunnen komen op één acculading. Voor de vakantie nog steeds niet handig, maar daar zal wel een handig concept voor te bedenken zijn.
Jammer dat deze B boven mijn budget ligt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.