Met de nieuwe A-Klasse biedt Mercedes-Benz een ruime keuze aan diesel- en benzinemotoren, die tot maximaal 26% zuiniger dan hun voorgangers. De meest zuinige is de 180 CDI, deze diesel stoot 98 gram CO2.km uit.

Samen met Renault
De A 180 CDI met handgeschakelde zesversnellingsbak maakt gebruik van de OM 607-krachtbron. Deze 1,5-litermotor komt voort uit de alliantie met Renault. het blok is compact en heeft een lage interne weerstand. Deze viercilinder common-rail motor is van de zesde generatie – er worden jaarlijks meer dan 1,3 miljoen exemplaren geproduceerd.

98 gram CO2
De motor is voorzien van een een turbo met variabele turbine geometrie (VTG) en een lagedruk-uitlaatgasrecirculatiesysteem. Kort gezegd betekent dit dat uitlaatgassen efficient weer naar de inlaat worden gebracht. Het maximale vermogen bedraagt 109 pk en het koppel van 260 Nm is beschikbaar tussen 1.750 en 2.500 tpm. Het gecombineerde verbruik van 3,8 l/100 km komt overeen met een CO2-uitstoot van slechts 98 g/km. Hierdoor valt de auto in de bijtellingscategorie van 20%.

Veel zaken zijn specifiek voor Mercedes-Benz aangepast. De motor beschikt over een speciaal vliegwiel met radiak trillingsdemping voor een rustige loop. De aan de transmissie gekoppelde startmotor, generator en koelcompressor stammen uit het modulaire systeem van Mercedes-Benz. Bovendien is een ECO start-stopsysteem ontwikkeld die ook volgens de Mercedes-Benz specificaties functioneert bij temperaturen tot -10 graden Celcius.

Aan het einde van de zomer staat de nieuwe A-Klasse bij de dealers. Meer info over de overige motoren is te vinden op Autoblog.nl. Over de elektrische versie die samen met Tesla wordt ontwikkeld deed Mercedes nog geen uitspraken.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.