Nog maar een paar maanden na de start van de nieuwe A-Klasse breidt Mercedes het programma uit met twee zuinige BlueEFFICIENCY Editions. Met een NEDC-verbruik van 3,6 l/100 km en een CO2-waarde van slechts 92 g/km is de A 180 CDI BlueEFFICIENCY Edition de meest bescheiden Mercedes-Benz met conventionele verbrandingsmotor ooit.

20% bijtelling – vanaf maart leverbaar

Volgens Mercedes is ook de 122 pk sterke benzine-uitvoering A180 BlueEFFICIENCY Edition met 5,2 l/100 km verbruik en een uitstoot van 120 gram CO2/km een van de de meest efficiënte auto’s in zijn klasse. De cijfers geven beide modellen recht op een plek in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling. Zowel de diesel- als de benzinevariant heeft een A-label en is vanaf maart 2013 leverbaar.

Verlaagd

Bij de BlueEFFICIENCY Edition-modellen kon het verbruik ten opzichte van de basisvoertuigen nog verder worden verlaagd en wel met 0,2 l/100 km bij de diesel- en 0,3 l/100 km bij de benzine-uitvoering wat overeenkomt met een verbetering van vijf procent. Daarvoor werd onder meer de cw-waarde van de A-Klasse van cw=0,27 verder verlaagd naar cw=0,26. Tot de extra aerodynamische verbeteringen tellen onder meer de gedeeltelijke afdekking van het bovenste gedeelte van de radiatorgrille en aerodynamisch beklede wieldraagarmen waardoor de luchtstroom langs de onderkant bij de achteras wordt verbeterd, alsmede een verlaging van het chassis met 15 millimeter.

Langere versnellingen
Ook het generatormanagement is erop vooruit gegaan en dat geldt ook voor de versnellingsbak die in de hogere versnellingen nu langere overbrengingen heeft. De BlueEFFICIENCY Edition-modellen kenmerken zich door een uitgebreide standaarduitrusting en zijn met name voor de zakelijke rijder bijzonder aantrekkelijk.

Bekijk HIER een rijtest van een iet minder zuinig model: de Mercedes A-Klasse A250.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.