De Mercedes A-Klasse was al met zuinige diesel- en benzinemotor te krijgen, waardoor de kleine Benz recht had op 20 procent bijtelling, nu is er ook nog een instapper bijgekomen. De A 180 Economy.

Met de A 180 Economy, die wordt aangeboden voor €26.995, heeft Mercedes een nieuw entreemodel in de 20%-categorie. Ook de nieuwe BlueEFFICIENCY Editions van de A 180 en de A 180 CDI zijn door hun zuinige en schone karakter 20%-modellen. Voor een zeer aantrekkelijke meerprijs bieden ze nog meer luxe en comfort.

A-Klasse BlueEFICIENCY Edition is verlaagd
De nieuwe A-Klasse BlueEFICIENCY Edition is er als A 180 met benzinemotor en als A 180 CDI met dieselmotor. Dankzij aerodynamische optimalisatie, een verlaagd onderstel, aangepaste overbrengingsverhoudingen en een gewijzigd motormanagement komt het gemiddelde benzineverbruik van de A 180 BlueEFFICIENCY Edition uit op 5,2 l/100 km. De corresponderende CO2-uitstoot van 120 g/km leidt tot een A-label en slechts 20% bijtelling bij zakelijke inzet.

Het gemiddelde verbruik van de A 180 CDI bedraagt slechts 3,6 l/100 km (CO2: 92 g/km). Daarmee is het de zuinigste Mercedes met conventionele verbrandingsmotor ooit.

De A 180 Economy is technisch identiek aan de A 180 BlueEFFICIENCY Edition. De standaarduitrusting omvat Audio 5 USB Radio, airconditioning, multifunctioneel stuurwiel, elektrische raambediening, Attention Assist en Collision Prevention Assist.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.