Renault heeft de bekende Amsterdamse bloemkunstenaar Menno Kroon losgelaten op de nieuwe Twingo, met deze uitbundig uitgedoste stadsauto als gevolg.

Bloemen, vogels, lieveheersbeestjes, hartjes, gelukspoppetjes, stoelhoezen van schapenvacht, een tapijt van gras, een dak bekleed met rozenblaadjes en een grote picknickmand achterin. De Renault Twingo van kunstenaar Menno Kroon straalt een en al blijheid uit. En dat is precies de bedoeling: ‘Het is een echte “Happiness-auto”’, zegt Kroon bij de onthulling van de Twingo, in zijn atelier in Cothen. ‘Ik heb de Twingo altijd al heel leuk en praktisch gevonden. Toen Renault mij benaderde om eenmalig een bijzonder interieur te ontwerpen voor de nieuwe Twingo, wist ik ook meteen dat het een blije auto zou worden. En dat is ook gelukt; in deze Twingo “La vie en fleur” neem je het buitenleven mee naar de stad en rijd je vrolijk rond.’

Renault biedt naar eigen zeggen meer mogelijkheden dan ooit om zowel de buitenkant als het interieur van de Twingo te customizen. Met de keuze uit diverse carrosseriekleuren, wielen, stripings, spiegelkappen, de uiteinden van de stootstrips op de flanken zijn duizenden verschillende Twingo’s te creëren.

De Twingo is al jaren een van Renaults populairste modellen. In 2011 was het zelfs met ruim 21.000 exemplaren de een na bestverkochte auto van Nederland. De nieuwe Renault Twingo, die sinds afgelopen maand bij de dealer te bewonderen is, is het eerste model met de nieuwe designidentiteit van Renault ontworpen door Nederlander Laurens van den Acker.

De nieuwe Twingo met de dCi 85-dieselmotor heeft een CO2-uitstoot van slechts 90 g/km. De 1.2 16V 75-benzinemotor stoot 105 gram per kilometer uit, maar zal in de loop van 2012 recordniveaus bereiken met 85 g CO2/km voor dieselversie en 102 g/km voor benzinemotor. De vanafprijs van de nieuwe Renault Twingo is €8.490.

Bekijk een video van deze bloemen-Twingo op Autojunk.nl.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Om het af te maken hadden ze ‘em op waterstof moeten laten rijden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.