Vandaag kondigde minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) aan dat de overheid 5 miljoen euro gaat spenderen om rijden op waterstof te stimuleren. Dit maakte ze bekend bij de opening van de ecomobiel-beurs in Ahoy.

Er zijn nu slechts twee tankstations voor waterstof in Nederland. Eén in Arnhem, de andere staat in Amsterdam maar is niet beschikbaar voor consumenten. Dat zou een introductie van de waterstofauto natuurlijk onmogelijk maken. Schultz wil daarom meer mogelijkheden om waterstof te tanken en hoopt met aanbieders van waterstof, pomphouders, gemeenten en provincies daarover afspraken te gaan maken. Dat er in de komende jaren meer tankmogelijkheden bijkomen is dus bevestigd, maar of de injectie van 5 miljoen euro (en eventueel wat subsidie uit Europa) genoeg zal zijn voor een praktische waterstof-infrastructuur is nog maar de vraag.

Schultz meent dat Nederland met omliggende landen een ‘Waterstof Walhalla’ is en één van de grootste infrastructuren voor de productie van waterstof van Europa heeft. We kunnen het hier goedkoop produceren en transporteren, aldus de Minister.

In de toekomst kunnen we verwachten dat Schultz meer zal gaan inzetten op alternatieve brandstoffen en elektrisch rijden. “Groene mobiliteit gaat de markt veroveren” volgens de VVD-politica.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hmm, bmw is toch al lang van waterstof afgestapt. Ik meen me te herinneren dat waterstof vervliegt als de auto een bepaalde tijd ( na 10-14 dagen) stilstaat en dat dit 1 van de redenen was waarom bmw er van af is gestapt.

Wat doet Stiggie daar in het publiek? 😛

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.