Volgens de verkoopcijfers van mei 2012 is de Opel Ampera de best verkopende elektrische auto in Europa. Met een Europees segmentaandeel van meer dan 20 procent heeft de bekroonde Ampera nu al zijn rivalen voorbijgestreefd. Nederland is in absolute zin de trotse koploper in Europa als het de verkoop van Opels revolutionaire elektrische auto betreft.

“Wij zijn er trots op de nummer 1 in Europa te zijn. Onze verkoopcijfers en de feedback van onze klanten bevestigen dat wij absoluut op het juiste spoor zitten met de Ampera”, zegt Enno Fuchs, Opels e-mobility launch director. “Vooral in markten met overheidsondersteuning, zoals Nederland, doen we het bijzonder goed.”

In Nederland veroverde de Ampera in mei ruim driekwart van de markt voor elektrische personenauto’s, zoals Groen7 eerder al wist te melden, waarmee hij de onbetwistbare leider in zijn segment is geworden. Ironisch genoeg doet de gelijkwaardige Chevrolet Volt het een stuk minder goed. Tot op heden bedroeg het gemiddelde marktaandeel voor de Ampera in Nederland meer dan 50 procent, wat zijn groeiende populariteit alleen maar bevestigt. Volgens de meest recente cijfers is de Ampera ook de best verkopende elektrische personenauto in Duitsland en Zwitserland, met respectievelijk een aandeel van meer dan een derde en 44 procent.

De elektrische motor van 111 kW/150 pk van de Ampera wordt aangedreven door een lithium-ion accu van 16 kWh. Afhankelijk van de rijstijl en de toestand van de weg, kan met de accu alleen een afstand van 40 tot 80 kilometer worden afgelegd, volledig emissievrij. Wanneer de batterij haar minimumlading heeft bereikt, wordt de elektrische aandrijving naadloos overgenomen via een generator die wordt aangedreven door een benzinemotor van 1,4 liter met 86 pk. Dankzij deze range extender is een totaal elektrisch rijbereik van meer dan 500 kilometer mogelijk.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.