Ford F150 van de huidige generatie
Pickup trucks met volledig elektrische aandrijving. Voor sommigen is dat nu nog water en vuur, maar dat is aan verandering onderhevig. Zeker als Amerika’s icoon tot een ev wordt gemaakt, de Ford F150.

De verklaring is doodeenvoudig. De concurrentie draait deze dagen warm langs de zijlijn en Ford wenst op zijn beurt de almachtige positie op het gebied van pickup trucks in de Verenigde Staten niet te verliezen. De voertuigklasse trucks behoort immers tot de meest populaire land, er zijn jaren geweest waarin de Ford F150 de bestverkochte auto van de Verenigde Staten was. De afgelopen vier decennia is die auto in ieder geval de meest populaire pickup van het land.

De concurrentie van volledig elektrische tegenhangers begint echter toe te nemen en dat zijn niet zelden interessante auto’s. De Rivian R1T heeft een enigszins eigenzinnige vormgeving, is behoorlijk luxe en ook nog eens zeer snel. De Workhorse W-15 komt evenals de Atlis XT over als een handig stuk gereedschap, volstrekt vrij van enige franje. De Bollinger B2 is al helemaal rudimentair.

Tesla boezemt echter de meeste angst in. Het merk dat de automarkt al aardig op zijn kop heeft weten te zetten, en een vrachtwagen op de markt gaat brengen, komt ook met een pickup. Wanneer is onduidelijk, de plannen dateren alweer van enige tijd geleden. Maar als er eenmaal werk van wordt gemaakt, wordt ook deze pickup truck indrukwekkend. Bovendien is alvast beloofd dat dit gewoon een grote auto is, iets dat telt in Amerika.

Daarom komt er zowel een volledig elektrische uitvoering als een plugin hybridevariant van de volgende Ford F150. Dat heeft Jim Farley, president global markets van Ford gezegd. Hij deed zijn uitspraak op de Deutsche Bank Global Automotive Conference in Detroit. Ford waakt over zijn wereldwijde hegemonie, het merk wil voor elk wat wils blijven bieden. De gehele F-reeks van Ford is goed voor een miljoen exemplaren per jaar. Belofte maakt schuld, voorlopig is het echter wachten op enige details over de elektrische F150. (Via: eu.freep.com)

Beeld: Ford F150 van de huidige generatie


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.