Ford heeft haar V8’s voor een groot deel al ingeruild voor zescilinders met turbo’s, de viercilinders worden met elke generatie zuiniger en recentelijk is de productie gestart van de nieuwe Ecoboost-motoren met slechts drie cilinders. Bij Ford wordt dus serieus wat gedaan aan het brandstofverbruik. Toch denkt de meerderheid van de Amerikanen dat het nog steeds een onzuinig merk is.

Jim Farley, Ford’s chef marketing, liet op een automotive congres weten dat van alle Amerikanen die autorijden – dat zijn er ongeveer 240 miljoen – slechts 32 procent positief staat tegenover het gemiddelde brandstofverbruik van Ford. De resterende 68% meent dus dat Ford’s onzuinig zijn. Iets dat inmiddels als achterhaald kan worden bestempeld als zelfs de bekende Explorer met een viercilinder wordt uitgerust.

Er is dus werk aan de winkel voor het marketingteam van Ford. De nieuwe modellen die met een driecilinder op de markt zullen komen, waaronder de nieuwe Focus, en hun elektrische plannen (wederom: de Focus) zullen hier verandering in moeten brengen. Een Shelby GT500 met 650 pk is daar natuurlijk het tegenovergestelde van.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Tijdens de crisis in 2008 moesten de concurrenten roepen dat ze elektrisch en hybride zouden gaan bouwen. Ford was toen trots niet te hoeven toegeven aan de druk.
Dan moet je 3 jaar later niet klagen dat de klant je onzuinig vindt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.