Om de talloze Tesla Model 3’s op te kunnen laden, zonder dat laadpaalfiles ontstaan

De Tesla Model 3 is een waar verkoopkanon gebleken. In de voorbije decembermaand zijn er liefst 12.000 (!) op kenteken gezet, het leeuwendeel daarvan is bedoeld voor de leasemarkt.

Het behoeft geen uitleg dat iedereen met een Tesla zo nu en dan een Supercharger opzoekt, om het accupakket bij te laden. Daarom is het aangenaam dat het aanbod van Superchargers bij voortduring groter wordt. In Europa zijn er 500 stations te vinden, met in totaal 4.700 snelladers. Wereldwijd staan meer dan 15.000 Superchargers ter beschikking van Tesla-rijders met hoge stroomnood.

Voor Nederland is er goed nieuws te melden. In 2020 worden er nieuwe Superchargers geplaatst in verschillende uithoeken van het land. Het gaat om de locaties Winschoten (A7), Emmen (A37), Holten (A1), Veghel (A50), Bergen op Zoom (A4) en Delft (A4/A13). Het lijkt erop dat er naarstig wordt gezocht naar geschikte locaties, een besluit over waar de Superchargers precies komen moet nog vallen. Dat het nabij voorgenoemde plaatsen en in de directe omgeving van de snelweg zal zijn, staat buiten kijf.

Inmiddels wordt Supercharger Versie 3 geïnstalleerd, waarmee met maximaal 250 kW wordt opgeladen. Een Tesla Model 3 maakt gebruik van een CCS-aansluiting, de Europese standaard. Er kan dus ook worden uitgeweken naar snelladers van andere aanbieders, mocht het nodig zijn.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Nu nog de werkplaatsen, 30.000 nieuwe Tesla’s, normaal rekent men op +- 1 ongeval per jaar. Wie gaat dat herstellen?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.