Naast de Berline uitvoering zal de nieuwe Peugeot 308 SW, die eind mei 2014 geïntroduceerd wordt, als Blue Lease én als Blue Lease Executive leverbaar zijn met 14% bijtelling (85 gr CO2 /km).

Traditiegetrouw is het Blue Lease gamma van Peugeot rijk uitgerust. Zo heeft de Peugeot 308 SW Blue Lease standaard een touchscreen met radio én navigatie, een Peugeot Connect SOS-module, een multifunctioneel lederen stuurwiel, airconditioning en cruise control. De Peugeot 308 SW Blue Lease Executive voegt daar nog een aantal zaken aan toe zoals climate control, lichtmetalen velgen, parkeerhulp voor en achter en een glazen panoramadak.

BlueHDi
De versies van de nieuwe Peugeot 308 met 14% bijtelling zijn allen voorzien van een nieuwe 1.6 liter BlueHDi motor. Deze motor is een doorontwikkeling van de bekende DV6-motorreeks, maar is nu voorzien van BlueHDi technologie. Kort gezegd, betekent dit dat in de uitlaat naast de normale katalysator en het roetfilter ook nog een SRC katalysator is geplaatst. In combinatie met een nieuw additief, AdBlue genaamd, zorgt dit systeem voor het nog verder terugdringen van schadelijke stoffen in de uitlaatgassen én een reductie van het brandstofverbruik. Bij Peugeot krijgt dit systeem de benaming BlueHDi. De motoren die voorzien zijn van de Blue HDi technologie voldoen hiermee reeds aan de Euro 6 uitlaatgasnorm die in 2015 wettelijk verplicht zal worden gesteld.

Bestelbaar vanaf heden
De Peugeot 308 en de Peugeot 308 SW Blue Lease uitvoeringen zijn vanaf heden direct te bestellen. Vanaf maart zullen de eerste Peugeot 308 berlines met 14% bijtelling worden geleverd, in mei gevolgd door de Peugeot 308 SW.

Prijzen
Peugeot 308 SW Blue Lease € 24.050,-
Peugeot 308 SW Blue Lease Executive € 26.350,-

De aankondiging van deze twee prijzen vindt plaats ruim vóór de officiële publicatie van foto’s en verdere consumentenprijzen. Over enkele weken zal er meer informatie over de nieuwe Peugeot 308 SW bekend worden gemaakt.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Waarom staat dit bericht weggestopt op Groen7?
Sponsort Peugeot niet genoeg? Het lijkt mij dat dit nieuws meer op AB thuis hoort dan al dat non nieuws van VAG waar je daar mee doodgegooid wordt.
Maar wie ben ik? Ik ben iemand die wel geïnteresseerd is in autonieuws en verder kijkt dan VAG.

OT: Eén van de mooiste in zijn klasse en dankzij die 14% bijtelling gaan we er een hoop ons wegennet zien opfleuren. Mits ze niet allemaal in het grijs besteld gaan worden natuurlijk. Soms lijkt het wel alsof dat de enige kleur is die je mag leasen.

@tupperware: nee, Peugeot sponsort niet genoeg;)

Maar goed, beetje een vreemde reactie, dit bericht stond immers een uur later ook op Autoblog. Dit soort info posten we altijd eerst op Groen7. Als de betreffende blogger het dan interessant vindt dan gooien we het ook op AB, doen we wel vaker dus. Heeft niks met adverteerders te maken, dan zou er namelijk advertorial bij staan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.