Het college van de gemeente Amersfoort wil in 2014 de aanleg van 40 openbare laadpunten voor elektrische auto’s realiseren.

Daartoe vraagt het college de gemeenteraad een budget beschikbaar te stellen van 100.000 euro om deel te nemen aan een regionale aanbesteding van oplaadpunten door Metropoolregio Amsterdam (MRA). Door deelname aan deze aanbesteding kan in 2014 worden gestart met het plaatsen van de laadpalen.

De vraag naar oplaadpunten voor elektrische auto’s in Amersfoort neemt steeds meer toe. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om op eigen terrein een elektrische auto op te laden, hierdoor kunnen mensen er vanaf zien om over te gaan tot het elektrisch rijden.

Verkeerswethouder Hans Buijtelaar: “Dit is een kip-eisituatie die wij willen doorbreken. Voor het op gang brengen van deze ontwikkeling zijn daarom openbaar toegankelijke laadpalen nodig.”

Door aan te sluiten bij het reeds lopende MRA-initiatief, kan de gemeente Amersfoort gebruik maken van de gezamenlijke Europese aanbestedingsprocedure voor elektrisch rijden. Bovendien leidt deze samenwerking tot de realisatie van uniforme laadpalen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Elektrisch rijden draagt bij aan de ambitie van Amersfoort om in 2030 een CO2-neutrale stad te zijn.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Super! Mijn familie woont in Amersfoort (kom er zelf vandaan) en zo kan ik die stad nog makkelijker bezoeken met de Model S. Staan nu al een paar laadpalen op makkelijke plekken, maar meer is altijd beter.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.