Opel breidt zijn aanbod in LPG-uitvoeringen uit. De 5-deurs Astra, Astra Sports Tourer en de Meriva zijn nu leverbaar met de nieuwe 1.4 liter LPG ecoFLEX-motor. Het stoot minder uit, en met de -nu nog- lage LPG-prijs in Nederland heb je er ook aan de pomp plezier van.

De 1.4 LPG Turbo ecoFLEX motor kan zowel op LPG als op benzine rijden. Het blok is in twee uitvoeringen leverbaar: met 140 pk en een koppel van 200 Nm in de 5-deurs Astra en Astra Sports Tourer en met 120 pk (175 Nm) in de Meriva. De CO2-uitstoot van de Euro 5-gecertificeerde motor op LPG is niet meer dan 124 g/km voor de Meriva, 129 g/km voor de 5-deurs Astra en 132 g/km voor de Astra Sports Tourer. De prijs voor de 5-deurs Astra begint bij €24.645, voor de Astra Sports Tourer is dit 25.495 euro. De Meriva op gas staat vanaf 21.795 euro in de prijslijst. Voor de zakelijker rijder: ze vallen allen in de 20% bijtellingsgroep.

In het najaar van 2012 zullen 1.4 Turbo LPG ecoFLEX-uitvoeringen van de Zafira Tourer en de Insignia aan het assortiment ecoFLEX-uitvoeringen worden toegevoegd. LPG maakt deel uit van de door Opel ondersteunde alternatieve brandstoffen, naast CNG-uitvoeringen (Groengas) en elektrische auto’s.

Met LPG zijn aanzienlijke besparingen op brandstof mogelijk: momenteel bijna 1 euro per liter. Daar komt nog bij dat bij rijden op LPG de CO2-uitstoot tot 15% lager kan zijn dan bij gebruik van benzine én de brandstofprijs voor LPG aanzienlijk lager ligt dan de prijs van benzine of diesel. Verder biedt Opel op de nieuwe Euro 5-uitvoeringen de LPG-installatie af fabriek aan, zodat op de LPG-uitvoeringen de volledige fabrieksgarantie behouden blijft.

Gemakkelijke LPG-schakelaar
De schakelaar voor omschakelen tussen LPG en benzine is bij de Corsa, Astra en Meriva LPG-uitvoeringen midden in het instrumentenpaneel geplaatst zodat het overschakelen gemakkelijker gaat dan ooit tevoren. Het overschakelen (van LPG naar benzine of omgekeerd) gaat automatisch of handmatig. Een lampje in de schakelaar gaat aan wanneer LPG geselecteerd is. Zodra de auto op benzine omschakelt, gaat dit lampje uit. Deze innovatie komt later in 2012 ook in de LPG-uitvoeringen van de Zafira Tourer en de Insignia.

LPG-tank
Het LPG-systeem is speciaal op de individuele modellen afgestemd. De tank zit namelijk op de plaats van het reservewiel. Zo blijven de passagiers- en bagageruimte net zo groot als in de normale uitvoeringen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het blijft me verbazen dat er zo weinig interesse is voor LPG. Goed dat Opel dit nu doet, zeker gezien het nieuwe benzinerecord (prijs).

Ik hoop dat er snel nog merken volgen, want wat uitstoot van schadelijke gassen (nox,…) en roet betreft is alleen CNG en elektrisch rijden beter. En die laatste twee zijn nog niet helemaal ingeburgerd.
En de gasprijzen zijn veel minder gevoelig dan die van olie.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.