Lucid Air
De Lucid Air is een non plus ultra Tesla-concurrent en heeft een prijs kost minder dan gedacht, check het einde van het bericht. Ook reserveren is mogelijk.

Voor iedereen die nog een pak geld heeft liggen en dat graag stuk slaat op een superdeluxe en supersnelle elektrische auto. De fabrikant zelf noemt de Lucid Air een privéjet op wielen. Daar is weinig aan gelogen. De auto heeft een vermogen van 1000 pk en een sprinttijd van 0 Р96 km/u van 2,5 s.

Het lijkt een trend te worden in de wereld van de elektrische auto’s. Grote, indrukwekkende, maar bovenal loeisnelle auto’s met een vermogen van 1000 pk (!). Laat dat laatste getal vooral even rustig op je inwerken. De verwachte Faraday Future FF91 heeft dat vermogen, evenals de recent gepresenteerde Artega Scalo Superelletra.

Over naar de Lucid Air. Er is wat meer over deze elektrische auto bekend gemaakt. De ge√Įnteresseerde koper kan rekenen op een vanafprijs die in de Verenigde Staten op ongeveer $ 100.000 komt te liggen, voor de met opties volgepakte Launch Edition zal de prijs ongeveer $ 165.000 zijn. Reserveren is per ommegaande mogelijk. Afhankelijk van het type dat besteld wordt, liggen de reserveringskosten tussen de $ 2.500 en 25.000.

Momenteel is Lucid bezig met de bouw van de fabriek in Arizona in de Verenigde Staten. Het streven is om de eerste auto’s in 2019 te leveren. Of de auto naar Europa komt en per wanneer is momenteel niet bekend. (bron: fastcompany.com)

Update: Lucid heeft een persbericht de wereld ingestuurd. De vanafprijs van de Lucid Air komt in Amerika op $ 60.000. Voor dat geld levert de fabrikant een “basisversie” (tussen aanhalingstekens, want beknibbelen is het niet). De auto heeft dan 400 pk en een range van 386 km (240 mijl). Er wordt verder voorzien in led-verlichting, 19″-velgen, een viertal schermen waarvan drie met aanraakfunctionaliteit, 10 speakers en over-the-air softwareupdates. Een concurrerende prijs, want de Tesla Model S 60 kost $ 68.000. Er wordt echter gefluisterd door de site Electrek dat de goedkoopste uitvoeringen van de Tesla Model S, die een accupakket hebben dat softwarematig is gekepen tot 60 kWh, uit productie worden genomen.

Dikkere versies zijn uiteraard ook beschikbaar. Grotere accupakketten zijn beschikbaar, zowel een bereik van 507 km (315 mijl) als 644 km (400 mijl) behoort tot de mogelijkheden. De beloofde 1000 pk wordt gehaald als er voor de twin-motor configuratie wordt gekozen. Vedere luxezaken zijn onder andere actieve vering, een glazen dak en 29 speakers met active noise cancellation. De hardware voor autonoom rijden is aanwezig, zodat in de toekomst autonome rijfuncties mogelijk worden.

Een full options-versie komt wel degelijk op een prijs van meer dan $ 100.000. De eerste 255 exemplaren van de Lucid Air zullen worden geleverd als Launch Edition, met 507 km (315 mijl) rijbereik, 1000 pk, 21″-velgen en een audioupgrade.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.