NLE
De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) breidt het aantal snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen uit.

Dit nieuws maakte CEO Harald Swinkels van NLE gisteren bekend bij de opening van het eerste NLE-snellaadstation voor elektrische auto’s langs de A13 bij Delft. De nieuwe laadstations komen onder andere te liggen aan de A4 bij Leiderdorp en aan de A2 bij Beesd. NLE is de eerste energieleverancier die eigen laadstations opent langs de snelwegen. Swinkels wil met de stations het elektrisch rijden in Nederland in een stroomversnelling brengen.

Het snellaadstation bij de A13 werd donderdag geopend door Swinkels en wethouder Piet Melzer van Duurzame Mobiliteit in Pijnacker-Nootdorp, die samen de eerste lading uitvoerden. Automobilisten mogen ter gelegenheid van de opening in de eerste week (8 tot en met 15 september) gratis opladen.

Op het laadstation bij Delft kunnen twee auto’s tegelijk laden. In 30 minuten wordt de accu voor 80 procent opgeladen. Op het dak van het snellaadstation zijn 39 zonnepanelen aangebracht. Hiermee wordt jaarlijks genoeg zonnestroom opgewekt om 57.400 kilometer volledig elektrisch te rijden.

De NLE-stations worden ontwikkeld samen met MisterGreen Electric Lease, waar NLE al eerder mee samenwerkte. In maart maakte het bedrijf bekend samen met MisterGreen duizend exemplaren van de nieuwe Tesla Model 3 naar Nederland te halen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.