BMW
Onder andere de actieradius en het vermogen is bekend.

BMW omschrijft de iX3 als een mijlpaal in de ontwikkeling van de elektrificatiestrategie van BMW Group. In 2020 is de BMW X3 het eerste model van het merk dat leverbaar is met zowel een conventionele aandrijflijn met een verbrandingsmotor (benzine of diesel) als met een plug-in hybride en een volledig elektrische aandrijflijn. De elektrische auto wordt voor de wereldwijde markt geproduceerd door de joint venture BMW Brilliance Automotive in Shenyang, China.

Aan boord van de iX3 tref je de nieuwste generatie eDrive technologie aan. Alle onderdelen van de BMW eDrive technologie zijn door BMW Group zelf ontwikkeld. Elektromotoren en hoogvoltagebatterij worden in eigen fabrieken geproduceerd. De elektromotor, de elektronica en transmissie zijn in een gezamenlijke behuizing samengebracht. Dat scheelt ruimte en gewicht. De verhouding tussen het motorvermogen en het gewicht van de aandrijflijn is met 30% verbeterd ten opzichte van de techniek van de vorige generatie. De elektromotor van de BMW iX3 heeft een maximumvermogen van 210 kW (286 pk). Daarnaast is er sprake van 400 Nm koppel. Dit zorgt voor een snelle acceleratie vanuit stilstand en blijft volgens BMW beschikbaar bij hogere toerentallen. De elektromotor in de BMW iX3 drijft de achterwielen aan. De actieradius bedraagt 440 kilometer (WLTP).

De nieuwe BMW iX3 komt medio 2020 op de markt. Techniek die BMW gebruikt voor dit model gaan we ook terugzien in de iNEXT en de i4.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.