Tesla is een Amerikaanse autofabrikant, maar de accu’s komen nog steeds uit andere landen. Daar wil men verandering in brengen met de Gigafactory. Een stukje patriottisme? Of pure efficiëntie?

Het is nog steeds niet bekend waar Tesla de Gigafactory wil bouwen, men zou aan het kijken zijn naar locaties in New Mexico, Nevada, Arizona en Texas. Het zal sowieso even duren voordat de fabriek er staat, maar tegen 2020 wil men meer lithium-ion accu’s maken dan dat er nu wereldwijd geproduceerd worden. De kosten voor de accu’s zouden daardoor ook met 30% afnemen.

Tesla schat dat men 4 a 5 miljard dollar nodig heeft om de GigaFactory te realiseren. De plannen zijn nu om voor 1,6 miljard dollar obligaties uit te geven, daarnaast is men op zoek naar partners. Dat zou verklaren waarom Elon Musk steeds vaker afspreekt met grote bedrijven zoals Apple (die hebben nog wel ergens een slordige 150 miljard liggen). Het gerucht gaat ook dat Panasonic en Sanyo elk een miljard willen investeren, maar dat is nog niet officieel.

Meer info over de plannen in deze PDF (7 MB).


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.