Toyota Prius
De grootste autofabrikant op het gebied van hybrides harkt een nieuwe mijlpaal binnen.

Het Japanse merk heeft in totaal meer dan 9 miljoen hybrideauto’s verkocht. Eind april stond de teller op 9,014 miljoen. De afgelopen negen maanden verkocht Toyota een miljoen hybrideauto’s. De autofabrikant zet wereldwijd in op de verkoop van hybrideauto’s.

In april van dit jaar verkocht Toyota in meer dan 90 landen en regio’s in totaal 33 hybridemodellen en een plug-inhybridemodel. In Nederland introduceerde het merk in 2015 de vierde generatie van de Prius. Het hybridegamma omvat in Nederland behalve de nieuwe Prius ook de hybrideversies van de Yaris, Auris en RAV4. Eind dit jaar introduceert Toyota ook de C-HR hybride.

Het merk heeft berekend dat tot eind april van dit jaar de Toyota’s met hybrideaandrijving ten opzichte van vergelijkbare auto’s met conventionele techniek ongeveer 67 miljoen ton aan CO2-emissie hebben bespaard. Toyota schat dat de hybrides ook 25 miljard liter benzine hebben uitgespaard, berekend op basis van het gemiddelde verbruik van vergelijkbare auto’s met alleen een brandstofmotor.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.