Meer dan 20.000 Tesla Model 3's op Nederlands kenteken
Het is een topjaar voor de Amerikaanse autofabrikant. In Nederland zelfs goed voor records.

Begin van het jaar zag je nog nergens een Model 3. Kijk nu naar buiten in een stad en de kans is groot dat je binnen vijf minuten er wel eentje ziet rijden. Dat heeft Tesla heel goed gedaan. Met dank aan onze overheid natuurlijk die de subsidiekraan heeft openstaan voor een auto als de Model 3.

Er gaan dit jaar records sneuvelen en de aantallen zijn niets dan indrukwekkend te noemen. Volgens Kentekenradar.nl staan inmiddels meer dan 20.000 exemplaren van de Model 3 op Nederlands kenteken. Dat aantal zal nog oplopen met nog bijna drie weken te gaan in 2019. Er worden juist nu nog flink wat Model 3’s op Nederlands kenteken gezet voor de aantrekkelijke bijtelling. Nu is er nog sprake van 4%-bijtelling tot en met een catalogusprijs van 50.000 euro. Volgend jaar is dat 8%-bijtelling tot een catalogusprijs van 45.000 euro.

Met deze cijfers is de Tesla Model 3 de best verkochte auto van 2019. Tesla weet zelfs conventionele auto’s met een verbrandingsmotor te verslaan. Er zijn een aantal piekmaanden emt registraties geweest dit jaar. In september werden 5.786 Model 3’s op kenteken gezet en in november ging het om 3.977 auto’s. Wat dat betreft mag de Nederlandse vlag wel wapperen daar bij Tesla HQ in Californië.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hoeveel servicepunten zijn er ondertussen in Nederland? Zelf vind ik 50-60km wel echt de maximum.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.