Sono Sion bij Contintental
We hebben de technische specificaties en meer duidelijkheid over de prijs. De auto wordt niet de gedroomde topaanbieding.

Volgens eerdere berichten zou het mogelijk zijn om de Sono Sion aan te bieden voor een bedrag van € 20.000. Dat kan met recht een koopje worden genoemd. Want voor dat dat geld zou een volledig elektrische auto worden geleverd, die ruim is voorzien van zonnecellen en een voldoende groot accupakket heeft. Nu Sono de specificaties van zijn auto heeft bekendgemaakt, blijkt dit in de praktijk lastig te zijn.

De aandrijflijn van de Sono Sion wordt geleverd door Continental. Een grote naam uit de traditionele autoindustrie. De elektromotor is goed voor 120 kW (163 pk) en een koppel van 290 Nm. Het accupakket wordt geleverd door het Duitse bedrijf ElringKlinger en heeft een capaciteit van 35 kWh. Dat zijn prima waarden, keurig klasseconform en meer dan voldoende voor alledaags gebruik.

Alleen met de inkoopprijs van de accupakketten wil het niet echt vlotten. In 2016 werd nog ingeschat dat in 2020 de prijs per kilowattuur minder dan € 100 euro zou zijn. Helaas wordt dat scenario niet bewaarheid. Erg veel autofabrikanten hebben accupakketten nodig voor (deels) elektrische auto’s dus de vraag is erg hoog. Voor de Sono Sion betekent dit dat de prijs voor het accupakket ongeveer € 9.500 zal zijn.

Het ziet ernaar uit dat de Sono Sion aangeboden kan worden voor ongeveer € 25.000. Ook dat is nog altijd acceptabel.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.