Bollinger B2 bovenkant
Dat deze auto er zou komen was al bekend, maar nu is er meer beeld.

Wel lijkt de pickup uitsluitend te bestaan in de digitale wereld, want we hebben het over computergegenereerde beelden. Die laten niettemin zien dat de Bollinger B2 een vrij forse en vooral praktische terreinwagen is, gespeend van overbodige luxe of overmatig comfort, waarvan er weinig zijn overgebleven. De gehele lengte van de pickup kan worden gebruikt voor het vervoeren van hout, of ander materiaal. De achterzijde van de cabine kan worden opengeklapt en er is een heuse voorklep aanwezig, zodat de lading aan voor- en achterkant wat kan uitsteken. Of alles goed valt te verankeren is nog even de vraag. De laadbak zelf is trouwens groot genoeg voor een pallet.

Uiteraard gaat elektrische aandrijving niet ten koste van de bruikbaarheid. In tegendeel. Met een capaciteit van 120 kWh is het accupakket gewoon fors te noemen, dus het rijbereik zal op orde zijn. De vering is hydropneumatisch en er is uiteraard vierwielaandrijving.

Meer details over de twee modellen van Bollinger, de B1 en de B2, worden in 2019 bekend gemaakt. De productie van de B2 moet van start gaan in 2020. Van de Bollinger B1 bestaat bewegend beeld, dus het ziet ernaar uit dat de terreinwagens gewoon hun opwachting zullen maken.

Bollinger B2

Bollinger B2 achterkant

Bollinger B2 lading


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Fantastisch ding. Niet alleen ziet het er wat als een Defender uit, maar het is zo’n utilitair ding dat ook wel eens zeer lang in productie zou kunnen blijven, omdat het gewoon een heel goed en praktisch product is…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.