Eneco Mitsubishi iMiev
De apotheek van het Martini Ziekenhuis beschikt sinds deze week over een Mitsubishi iMiev.

De elektrische auto zal gebruikt worden om medicijnen te bezorgen bij patiënten die specifieke medicatie nodig hebben en zelf niet mobiel genoeg zijn om naar het ziekenhuis te komen. Daarnaast bezorgt de apotheek ook bij verpleeghuizen.

Janet Boonstra regelt als coördinator van het Bedrijfsbureau Farmacie veel rondom de bezorgingen en nam de auto in ontvangst. “Hij zal vooral gebruikt worden voor korte ritjes, en daarom is een elektrische auto zeer geschikt. En het is niet alleen duurzaam, we besparen ook nog eens in de kosten, dus dat is dubbel winst!”

Energieleverancier Eneco initieerde het gebruik van de elektrische auto, aangezien het ziekenhuis duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Zo gebruikt het ziekenhuis ook in 2014 weer uitsluitend duurzame energie, opgewekt uit waterkracht. Het Martini Ziekenhuis in Groningen is hard op weg om het meest energiezuinige en daarmee ‘groenste’ ziekenhuis van Nederland te worden. Het ziekenhuis staat nu al in de top 3 van energiezuinige ziekenhuizen in Nederland.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.