Tesla Model 3 in stemmig zwart
Het moment is eindelijk daar. Per week komen er 5.000 accu’s voor de Tesla Model 3 uit de fabriek.

Dus misschien dat de wachtlijsten voor de Tesla Model 3 nu eindelijk eens wat gaan slinken. Want er is nogal heel wat volk aan het wachten op de kleinste Tesla uit het modelgamma. Een weekproductie van 5.000 exemplaren is altijd het streven geweest, maar de weg daarheen was lang. Rigoureuze aanpassingen aan de lopende band bleken nodig, evenals de bouw van een professionele tent voor een maximale productiecapaciteit.

Maar inmiddels is de gewenste capaciteit bereikt en is er zelfs de mogelijkheid om maximaal 6.000 exemplaren per week te produceren. Dat heeft John Totah op Twitter gezegd, volgens electrek.co. Totah kan het weten, want hij is Lead Material Flow en heeft dus inzicht in de hoeveelheid materiaal dat nodig is voor de autoproductie. De Tweet is overigens in allerijl teruggetrokken, want niemand anders dan Elon Musk mag op Twitter officieel Tesla-nieuws brengen.

Eerder deze maand heeft Elon Musk overigens nog een email naar het personeel uitgestuurd met daarin de mededeling dat de weekproductie meer dan 3.500 stuks bedroeg, maar dat radicale verbeteringen aan General Assembly line 3, General Assembly line 4, End of Line en Module Zone 4 in Gigafactory 1 nog nodig waren. Dat is blijkbaar snel gegaan.

Nu is het nog afwachten tot het moment komt dat Tesla eindelijk zwarte cijfers gaat schrijven.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.