In 2014 begint de FIA (Federation Internationale de l’Automobile) met een nieuwe raceklasse genaamd Formule E. Zoals de naam al enigszins doet vermoeden worden daarbij louter elektrische racebolides ingezet. McLaren, al jaren actief in de reguliere Formule 1, heeft toegezegd elektrische aandrijflijnen te zullen ontwikkelen.

Aandrijflijnen van McLaren
De McLaren Group liet weten dat ze motoren, versnellingsbakken en elektronica aan Spark Racing Technology, het bedrijf van GP2-teambaas Frederic Vasseur, zullen leveren. Deze onderneming mag uiteindelijk de elektrische racewagens gaan bouwen. In eerste instantie zullen er 42 auto’s worden gebouwd. Eerdere geruchten dat het Britse McLaren interesse heeft in de Formule E bleken dus toch te kloppen.

Toekomstige techniek
“I’m a passionate believer in the role that motorsport can play in showcasing and spearheading the development of future technologies, and regard the Formula E concept as an exciting innovation for global motorsport,” aldus Martin Whitmarsh, CEO van de McLaren Group.

Grote plannen
De overkoepelende race-organisatie FIA heeft grootse plannen voor het race-evenement. Omdat de Formule E-auto’s enorm stil zijn, en lokaal emissie vrij, leent het zich prima voor stratencircuits in drukke steden. Rio de Jainero heeft al interesse getoond. Miami en New York zouden ook in de race zijn om op de circuitkalender te komen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Lijkt me toch wel apart; een autorace kijken zonder motorherrie.

@kickass: ik denk dat het woord autorace vervangen moet worden door iets anders. ik erken namelijk geen elektrische meuk met 4 wielen als een auto zonder dat daar een motor in zit 😉

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.