Enige tijd werd bekend dat de FIA in 2014 officieel van start gaat met een raceklasse voor elektrische racewagens: Formule E. Welke teams eraan meedoen is nog onduidelijk. Het Britse McLaren lijkt nu de eerste grote naam te zijn die interesse toont.

De elektrische raceklasse zou een ideaal testbed kunnen worden voor grote en minder grote bedrijven om elektrotechniek te ontwikkelen en uit te testen. Dat McLaren Racing-baas Whitmarsh tegenover Reuters verklaard interesse te hebben is dan ook niet heel verwonderlijk: “I think there’s quite a lot of interest… it’s something that McLaren would be delighted to be involved with so we’re obviously looking at it at the moment. Who knows, we might pop up in it. I think we’re looking at all sorts of things. I think it’s a good initiative and we’d be delighted in whatever form to be involved with it.”

In welke vorm McLaren mogelijk participeert in de Formule E blijft dus nog even gissen. Het zou kunnen dat ze louter techniek leveren.

Formule E is een nieuw FIA-kampioenschap waarbij de Formula-auto’s louter worden aangedreven door elektriciteit. Het vertegenwoordigt een visie op de toekomst van de autosport voor de komende decennia. Demonstraties van de Formule E-auto’s beginnen in 2013, gevolgd door een kampioenschap in 2014. Het ideaalbeeld van de organisatie is om de races, waar naar verwachting 10 teams en 20 auto’s aan zullen meedoen, in grote wereldsteden te houden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.