McDonalds
McDonald’s en Nuon gaan samen 168 snellaadpalen plaatsen.

Dat maakten beide partijen vandaag bekend. Ze willen eind 2018 starten met het plaatsen van de 168 palen, die elk twee snellaadpunten hebben. Dit zal gebeuren bij alle locaties van McDonald’s in Nederland met een McDrive. Met deze samenwerking wil McDonald’s het image weer wat verduurzamen, om zo in de groeiende behoefte aan elektrische mobiliteit in Nederland te voorzien.

Bas Klaassen, Director Development Real Estate & Construction van McDonald’s, doet zijn zegje: “Met deze overeenkomst zetten we samen met Nuon een belangrijke stap aanvullend op onze doelstellingen om onze restaurants steeds duurzamer te maken. Hierbij zetten we onze schaalgrootte in om toe te werken naar klimaatneutrale bouw, operatie en logistiek. We zijn ontzettend blij dat we met deze samenwerking onze gasten die elektrisch rijden het gemak van een snellaadpunt én goede faciliteiten van onze restaurants kunnen bieden. Elektrische rijders kunnen binnen een half uur weer de weg op en hebben intussen de tijd voor een goede kop koffie. De snellaadpalen draaien volledig op groene stroom.”

“Wij zijn ontzettend trots op deze samenwerking”, voegt Pieter van Ommeren, Directeur Emobility Nederland van Nuon/Vattenfall, toe. “Nuon en Vattenfall willen fossielvrij leven mogelijk maken, thuis, op het werk én onderweg. Daarom zijn we al bijna 10 jaar actief in elektrisch vervoer, zowel publiek als thuis en bij bedrijven. Dat wij nu onze expertise kunnen verenigen met de schaalgrootte van McDonald’s geeft de ontwikkeling van elektrisch vervoer in Nederland een enorme boost. Want om alle Nederlanders elektrisch te kunnen laten rijden, is een goede infrastructuur met voldoende en goed bereikbare laadpunten essentieel. Daarin zetten Nuon en McDonald’s vandaag een geweldige stap.”


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Als McD echt duurzaam en klimaatneutraal wil zijn, dan moeten ze stoppen met koetjes te vermalen. Zal meer verschil maken dan een paar lullige palen…

@Esprit_de_Flandre: precies! Maar de makkelijkste manier om dat te bewerkstelligen is dat iedereen gewoon stopt met het kopen van die troep. Is nog gezonder voor je ook.

Elektrische rijders worden in ieder geval uitgenodigd om een goede kop koffie te drinken begrijp ik. Het is ook niet het volk dat blijmoedig hamburgers komt happen. Gelukkig is de fastfoodketen bezig om het assortiment wat te verruimen en zijn er soms heuse saladebars te vinden. Het kan beroerder.

Maar mistroostig blijft het, zoals snelladen bij uitgangswegen dat vaak toch wel is. Om het even welke fastfoodketen of pompstation wordt opgezocht.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.