Nu Mazda is gescheiden van Ford, is het belangrijker dan ooit voor de Japanse autofabrikant om te laten zien wat hun nieuwe turbodiesel sedan waard is. Waar kun je dit beter doen dan op het circuit?

Afgelopen weekend behaalde de Mazda6 Skyactiv-D diesel raceauto zijn eerste overwinning in de Grand Am series op Road Atlanta. Hoewel de 2,2-liter turbodieselmotor afwijkt van de standaard 175 pk en 419 Nm dankzij het SpeedSource Engineering team, rijdt de wagen gewoon in het nieuwe GX klassement voor auto’s op alternatieve brandstoffen.

Is deze overwinning groot te noemen? Aangezien er in de GX klasse slechts drie deelnemers reden, valt hierover te twisten. De #00 Mazda6 met Andrew Carbonell en Joel Miller achter het stuur won het van een Porsche Cayman S en de teamgenoten in de #70 Mazda6. Toch moeten we niet vergeten dat dit slechts een oefenseizoen is en dat alle deelnemers de race hebben uitgereden — iets wat een Mazda6 raceauto niet lukte in de 24 uur van Daytona.

Volgend jaar komen er meer alternatieve brandstof-kansen voor de Mazda6 diesel in de Amerikaanse Le Mans Series. De goede voorbereidingen en deze eerste zegen beloven een goede start.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.