Speciaal voor de zakelijke rijder is er de Mazda3 Hatchback en Sedan SKYLEASE.

De Mazda3 Hatchback met benzinemotor staat vanaf 26 oktober in de Nederlandse showrooms. De nieuwe Mazda3 Sedan is te koop vanaf 22.690 euro voor de TS met SKYACTIV-G 120 (2.0 liter benzinemotor met 88 kW / 120 pk) en energielabel A. Voor de zakelijke klant zijn er zowel voor de Hatchback als voor de Sedan twee SKYLEASE versies, beide met 20% bijtelling. Er wordt verwacht dat met name de SKYLEASE+ met SKYACTIV-D 150 dieselmotor met 150 pk en 380 Nm koppel populair zal worden gezien zijn complete uitrusting en goede prijsstelling. Prijzen van de SKYLEASE versies beginnen bij 22.190 euro voor de Hatchback en Sedan met SKYACTIV-G 120.

De nieuwe Mazda3 Sedan TS is standaard onder meer voorzien van 16-inch lichtmetalen velgen, climate control, Bluetooth, 7” kleurenscherm met HMI-commander en Smart City Brake Support. De meest luxe uitvoering, de GT-M, is in benzineversie leverbaar vanaf
 26.390 euro met standaard onder meer een lederen interieur, 18-inch lichtmetalen velgen, het speciaal voor de Mazda3 ontwikkelde Bose premium-audiosysteem en het Active Driving Display, en een head-up display. Deze noviteit in de Mazda3 is gepositioneerd op ooghoogte van de bestuurder en in de meest gebruikte kijkrichting tijdens het rijden. Het toont de belangrijkste informatie over de auto, zoals snelheid, turn-by-turn navigatie-aanwijzingen en waarschuwingssignalen.

Topmodel van de complete line up van de nieuwe Mazda3 is de Hatchback GT-M met de SKYACTIV-G 165 2.0 liter benzinemotor met 121 kW / 165 pk, die leverbaar is vanaf
 29.190 euro. Buiten het grotere motorvermogen om, ten opzicht van de tweeliter 120 pk variant, is deze uitvoering voorzien van extra uitrustingen zoals Adaptieve Bochtenverlichting, Lane Departure Warning System, High Beam Control en Mazda Radar Cruise Control, dat een veilige afstand aanhoudt tot het voorliggende verkeer – tot snelheden van 200 km per uur – door waar nodig te remmen en de snelheid aan te passen.

De SKYACTIV-G 165 is ook voorzien van i-ELOOP, Mazda’s regeneratieve remsysteem dat gebruik maakt van een condensator in plaats van een accu of batterij om remenergie efficiënt te kunnen opslaan en vrijgeven.

De Mazda3 Hatchback en Sedan SKYLEASE, gericht op de zakelijke rijder, is verkrijgbaar met de SKYACTIV-G 2.0 liter benzinemotor met 120 pk vanaf 22.190 euro voor zowel de Hatchback als de Sedan of met de SKYACTIV-D 2.2 dieselmotor met 150 pk vanaf 26.190 euro voor beide carrosserievarianten. Alle varianten hebben 20% zakelijke bijtelling en zijn uitgerust met onder meer parkeersensoren achter, een geïntegreerd fabrieksnavigatiesysteem, climate control, cruise control en een 7-inch kleurenscherm met HMI Commander.

Nieuw in het zakelijke segment is de SKYLEASE+ uitvoering op de Mazda3, eveneens met 20% bijtelling. Deze wordt aangeboden in combinatie met de SKYACTIV-D 150 dieselmotor, Mazda’s 2.2 liter dieselmotor met 110 kW / 150 pk, bekend uit de CX-5 en Mazda6.

De SKYLEASE+ versie is voorzien van alle luxe, comfort en veiligheidsuitrusting die de Mazda3 te bieden heeft en is verkrijgbaar vanaf 29.990 euro. De SKYLEASE+ is onder meer voorzien van 18-inch lichtmetalen velgen, lederen bekleding, Bose premium-audiosysteem (speciaal ontwikkeld voor de Mazda3), Active Driving Display, Mazda Radar Cruise Control, bi-xenon koplampen met Adaptieve Bochtenverlichting, Lane Departure Warning System en High Beam Control. Tegen een meerprijs van 150 euro kan op de SKYLEASE+ en de GT-M gekozen worden voor een stijlvol off-white lederen interieur.

Alle versies van de nieuwe Mazda3 hebben een A-label, met uitzondering van de SKYACTIV-G met 165 pk en de diesel automaat.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.