Vanwege de grote vraag naar de nieuwe generatie SKYACTIV-modellen heeft Mazda Motor Corporation besloten de productie van de SKYACTIV-motoren in de fabriek in Hiroshima met 25 procent te verhogen.

Als tegen het eind van 2014 de uitbreiding van 800.000 naar 1 miljoen eenheden per jaar een feit is zal dit tevens leiden tot een grotere mate van flexibiliteit in de productie in deze fabriek.

Om de productieverhoging te realiseren zal Mazda een nieuwe en veelzijdige productielijn in de fabriek installeren. Daarnaast zal een bestaande lijn, die thans nog wordt gebruikt voor de zogenaamde MZR-motoren (het vorige type Mazda-motor), worden aangepast om ook SKYACTIV-motoren te kunnen produceren. Op dit moment levert Mazda viercilinder SKYACTIV-G benzinemotoren en SKYACTIV-D schone dieselmotoren.

De uitbreiding van de productie is een belangrijk onderdeel van de doelstelling van Mazda om de wereldwijde verkoop in 2016 te verhogen tot 1.700.000 eenheden, waarvan naar verwachting zo’n 80 procent over de nieuwe SKYACTIV technologie zal beschikken. Naast Hiroshima worden SKYACTIV-motoren momenteel ook vervaardigd in Changan Ford Mazda Motor Co. in China, waar men in juni dit jaar met de productie is begonnen. In de toekomst zullen er ook SKYACTIV-motoren worden geproduceerd in Mexico bij Mazda Motor Manufacturing de Mexico S.A. de C.V., vanaf het vierde kwartaal van het huidige boekjaar, dat nog loopt tot eind maart 2014.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hopelijk heeft het bedrijf ook de anti-roest bescherming met 25% verhoogd: uit elke 100.000 test of 2de hands bespreking van AutoBild blijkt dat Mazda’s erg veel roestproblemen hebben. De betrouwbaarheid was uitstekend.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.