SkyActiv-technieken maken deel uit van Mazda’s nieuwste koers om brandstof te besparen. Daaronder vallen nieuwe automaatbakken die zuinig rijden bevorderen, evenals carrosserie-technieken die het voertuig lichter maken. Maar het belangrijkste is de motor. En deze 1.3-liter viercilinder is in thuisland Japan uitgeroepen tot ‘Technology of the Year’.

De Mazda-motor maakt in tegenstelling tot veel concurrenten géén gebruik van turbo’s om veel pk’s uit een kleine cilinderinhoud te halen. In plaats daarvan heeft Mazda een atmosferisch blok ontwikkeld met een zéér hoge compressieverhouding van 14.0:1. Ook de lage inwendige weerstand en het relatief hoge koppel waren redenen om het blok de award mee tegeven.

Het eerste model waarin dit blok zal debuteren is de CX-5, een nieuwe crossover die ook met een SKYACTIV-G 2.0 benzinemotor en SKYACTIV-D 2.2 dieselmotor geleverd kan worden. Begin volgend jaar staat deze auto bij de Nederlandse dealers.

Momenteel wordt de 1.3-motor al in Japan ingezet in de Demio (bij ons beter bekend als de Mazda2), daarin levert dit blok 85 pk bij 5.400 rpm en 112 Nm bij 4.000 rpm.

Mazda CX-5


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat is het nou?
1) Hij gaat nog debuteren, nl in de CX-5
2) Hij zit al in de Mazda2.
In geval 1) wens ik je van harte wind mee en heuvel af, met 85 pk in een PC-Hooft tractor.

Het Europese debuut is in de CX-5, de Mazda2 in Japan (Demio) heeft ‘m al.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.