Mazda MX-5 BioPlastic
Bioplastic, kunststof gewonnen uit plantaardig materiaal, in het interieur kennen we, maar Mazda heeft een materiaal ontwikkeld dat duurzaam genoeg is voor gebruik in het exterieur.

Niet alleen moet het nieuwe bioplastic Mazda helpen om duurzamer te produceren, er is immers geen aardolie nodig voor de productie ervan, het moet ook de uitstraling van het product verbeteren. Deze biologische kunststof hoeft namelijk niet van een laklaag te worden maar kan gekleurd worden tijdens de productie. Het geeft het materiaal volgens Mazda een diepe kleur en een mooie glans die niet bereikt kan worden met gelakt conventioneel kunststof.

Mazda’s bioplastic zal als eerste zijn intrede doen op de nieuwe Mazda MX-5 die in 2015 bij de dealers zal staan. Het materiaal zal dan alleen nog in het interieur te vinden zijn, al wordt het interieur van een cabrio natuurlijk veel meer blootgesteld aan de elementen dan het interieur van een dichte auto. Op latere Mazda’s zullen we het bioplastic ook in het exterieur tegen komen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.