Waar veel autofabrikanten inmiddels langzaam beginnen met de uitrol van elektrische modellen, blijft Mazda vasthouden aan een geheel andere filosofie om brandstof te besparen. Want dat laatst, dat is iets wat ze uiteraard allemaal willen. Onlangs liet het Japanse merk op een komische manier weten dat ze nog even niets van EV’s moeten hebben.

Bij de introductie van de CX-5, een SUV uitgerust met Mazda’s SkyActiv-technologie, in de Schotse hooglanden werd door het merk verkeersborden geplaatst met teksten als ‘EV drivers hitchhiking’ en ‘Abandoned EVs ahead’. Ook werd er een ludiek verkeersbord geplaatst waarop stond dat het volgende laadpunt pas 225 mijl verderop staat.

Een lollig manier om aan te geven dat Mazda op de korte termijn niet veel met elektrische aandrijving zal doen, maar zich vooral zal richten op het zuiniger maken van verbrandingsmotoren en het op dieet zetten van hun modellen.

Eind vorig jaar zei Mazda-baas Takashi Yamanouchi nog het volgende: “Electric cars are for the future. By 2020, 5% of car sales will be electric at best. Until obstacles such as cost, range and charging times are overcome, they are not for Mazda, at least as mainstream production vehicles.”


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik zeg, slim. EV is nog niet klaar om de markt al te veroveren als je het mij vraagt.

Wat dat betreft beter niet die investering doen en later eenvoudig kopiëren, ondertussen het ontwerp van je motor en het gewicht van de auto optimaliseren!

Kijk zo kan je dus ook innoveren. Gewoon de auto zoals die iedereen kent in zijn geheel verbeteren.

Ben benieuwd waar ze mee aankomen. Sowieso zullen ze dus heel goed naar het pk/gewicht verhouding moeten kijken, zonder in comfort en veiligheid op achteruit te gaan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.