Het Parijse openbaarvervoerbedrijf RATP (Régie Autonome des Transports Parisiens) heeft 15 MAN’s Lion’s City Hybrid-stadsbussen besteld.

De MAN Lion’s City Hybrid is voorzien van een regeneratief remsysteem, dat de energie die vrijkomt bij het remmen opslaat in condensatoren (Ultracaps) op het dak en die energie afgeeft aan de twee elektromotoren die de bus aandrijven.

Een energiemanagementsysteem stuurt de energiestromen en schakelt de dieselmotor waar mogelijk automatisch uit – bijvoorbeeld als de chauffeur het gas loslaat en als de motor stationair draait. Bij de bushaltes stoot de MAN Lion’s City Hybrid géén uitlaatgassen uit en rijdt hij geluidloos elektrisch weg. Volgens MAN verbruikt de bus dankzij de hybrideaandrijving 30 procent minder diesel dan een vergelijkbare conventionele dieselbus.

RATP test de MAN Lion’s City Hybrid al sinds 2011 op diverse lijnen in Parijs. De besparing op brandstofkosten waren voor het vervoersbedrijf onder meer een reden om te investeren in de 15 nieuwe stadsbussen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.