Uit de reacties van elektrische rijders blijkt dat er meer behoefte is aan een betrouwbare informatievoorziening waar laadpunten te vinden zijn, plus een indicatie of de betreffende laadpunten beschikbaar zijn. EV-Box onderkent dit belang en ontwikkelde het laadpuntverwijssysteem.

EV-Box is de Nederlandse fabrikant en marktleider op het gebied van intelligente oplaadstations- en systemen. PvdA Kamerlid Mevr. Attje Kuiken introduceerde deze week tijdens de ParkeerVakbeurs in Den Bosch het laadpuntverwijssysteem voor de vindbaarheid van oplaadstations. Samen met partners HIG Traffic Systems en VDL heeft EV-Box het laadpuntverwijssysteem ontwikkeld waarmee laadpunten optimaal worden geïntegreerd in de verkeersinfrastructuur.

Er zijn meer apps met overzichten van oplaadpunten, maar met het laadpunt verwijssysteem wordt het verkeer op basis van real-time beschikbaarheidsgegevens naar het dichtstbijzijnde en beschikbare laadpunt geleid. Als een laadpunt in gebruik is, wordt dit verwerkt in de beschikbaarheidsinformatie op het dynamische verwijsbord. Het laadpuntverwijssysteem draagt bij aan een optimale bezetting van de laadinfrastructuur in (semi)openbaar gebied, zoals in parkeergarages, op parkeerterreinen en in winkelgebieden. Naast de praktische geleiding van verkeer en beschikbaarheidsinformatie voor de berijder maakt het systeem ook de ambitie van overheid en markt zichtbaar. Bij het binnenrijden van steden en dorpen wordt opvallend de nadruk gelegd op de beschikbare parkeer- en laadinfrastructuur.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.