BMW i3 met aangesloten laadkabel
De elektrische veelrijder wist Maingau te vinden de voorbije jaren. Er komt echter een einde aan het afrekenen per minuut.

Laadpassen zijn er van vele aanbieders, maar het tarief dat voor opladen wordt gerekend ligt doorgaans niet enorm ver uiteen. Traditiegetrouw is er één kolossale uitzondering op die regel. Maingau. Daar wordt per minuut een tarief van € 0,05 afgerekend. Dat is gunstig voor de elektrische veelrijder. Want “voltanken” bij de snellader kost ineens geen klap meer. Zeker wanneer het wordt vergeleken met de kosten van een volle tank benzine of diesel.

Maar dit soort zaken kan niet blijven duren. Onder het mom van eerlijkheid wordt er vanaf februari 2019 afgerekend per kilowattuur. Het tarief gaat dan naar € 0,25 per kWh, in Nederland is er een opslag van € 0,05 en komt het tarief dus uit op € 0,30 per kWh. Daarbovenop komt nog eens een straftarief voor laadpaalklevers. Bij een reguliere publieke laadpaal wordt na twee uur 10 cent per minuut extra gerekend, bij een snellader wordt na een uur die tien cent per minuut doorbelast.

Kortom. Het zoeken naar andere goedkope aanbieders kan beginnen.

Beeld: BMW i3 met aangesloten laadkabel


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.