Autonoom rijden volgens Magna; handjes van het stuur
De toeleverancier voor de autoindustrie komt met een doeltreffend systeem, dat ook nog eens makkelijk in te bouwen is.

Het MAX4 Autonomous Driving Platform moet voorzien in een behoefte. Auto’s zullen onvermijdelijk autonomer worden, nu zijn de sensoren die worden gebruikt voor autonoom rijden nog goed zichtbaar, maar dat gaat veranderen. Magna heeft een makkelijk in te bouwen systeem gepresenteerd, dat bovendien het auto-ontwerp op geen enkele wijze beïnvloedt.

Het systeem bestaat uit camera’s, een radar, lidar en ultrasone sensoren. Lidar is een technologie om de afstand tot een object of oppervlak te bepalen met laserpulsen. Dat alles is gekoppeld aan een rekenplatform dat gemakkelijk aansluitbaar is op de boordelektronica die autofabrikanten gebruiken. Het maakt daarbij niet uit wat voor aandrijflijn de auto heeft; anything goes.

De bediening moet vergelijkbaar zijn met een cruise control. Eén druk op de knop en de auto rijdt vanzelf, dat wordt dan ook duidelijk aangegeven op het dashboard. Om het autonoom rijden te stoppen hoeft er alleen maar geremd te worden, of de noodknop te worden gebruikt. Het is autonoom rijden op niveau vier; dat betekent dat de auto vrijwel alle taken zelfstandig kan uitvoeren


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.