Magna Mila
Het Oostenrijks-Canadese Magna-Steyr is vooral bekend als toeleverancier van de autoindustrie. In Genève laten ze traditiegetrouw met een conceptcar zien welke techniek ze in huis hebben.

Onder de noemen MILA (Magna Innovation Leightweight Auto) toont Magna-Steyr om de paar jaar een conceptcar om haar eigen techniek onder de aandacht te brengen. Vorig jaar was dat een hybride op CNG, dit jaar is het de beurt aan de MILA Plus, een sportwagen met plug-in techniek onder de kap. Hoewel Magna-Steyr zelf niet de intentie heeft om auto’s te bouwen, is hun concept behoorlijk realistisch. Volgens de fabrikant is het dan ook hypothetisch mogelijk om de coupe in drie jaar in productie te nemen.

Onder de kap schuilt een driecilinder benzinemotor die via een generator elektriciteit opwekt om de twee elektromotoren -een op elke as- aan het werk te houden. De totale elektrische range bedraagt 70 kilometer, schakel je de benzinemotor bij, dan komt het verbruik volgens Magna-Steyr uit op circa 32 gram CO2 per kilometer. De prestaties passen bij het uiterlijk. 0-100 neemt 4,9 seconden in beslag, 80 km/u is in 3,6 seconden bereikt in de puur elektrische rijmodus. Ondanks de brandstofmotor en het accupakket, legt de MILA Plus ‘slechts’ 1520 kilo in de schaal, behoorlijk netjes voor een auto van dit kaliber.

Meer foto’s van de Magna-Steyr MILA Plus bekijk je HIER.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Lijkt wat inspiratie gehaald te hebben bij Quant en McLaren…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.