Deze conceptauto van het Oostenrijkse Magna Steyr werd voor het eerst getoond op de 2011-editie van de Autosalon van Genève. Recentelijk stond het vedergewichtje nog op de beursvloer van de Essen Motorshow. Om de auto onder de aandacht te brengen hebben wij deze video opgeduikeld van de toekomstauto die op aardgas rijdt.

De MILA Aerolight heeft dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen een gewicht dat niet boven de 700 kilogram uitkomt. Daarnaast is de auto uitgerust met een motor die op CNG (aardgas onder druk) rijdt. De gastank van 55 liter zorgt voor een actieradius van 400 kilometer. En per gereden kilometer komt de uitstoot op 55 gram CO2 te liggen.

Het is nog maar de vraag of de vierzitter ooit in productie gaat, maar het geeft in ieder geval een mooi kijkje op wat er mogelijk is met lichtgewicht techniek. Zo is de MILA Aerolight opgetrokken uit polymeer met een honinggraatstructuur. Hierdoor kon de conceptcar zowel licht als sterk blijven. De Aerolight is alweer de vijfde conceptar uit de MILA-lijn, wat voor ‘Magna Innovative Lightweight Vehicle’ staat.

Bekijk de video op Autojunk.nl.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.