De lichtgewicht hybride Magna Mila Blue stoot op aardgas minder dan 49 gram CO2 per kilometer uit.

De MILA Blue is de zevende conceptcar in de MILA familie. Door gebruik te maken van geoptimaliseerde architectuur, de laatste lichtgewicht designconcepts, nieuwe materialen en verbindingstechnieken bespaart de MILA Blue 300 kilo vergeleken met de doorsnee A-segmenters die nu op de markt zijn.

De gewichtsbesparing is tot stand gekomen doordat de MILA Blue gebaseerd is op een holistisch, lichtgewicht engineering concept dat op drie principes rust:

1. Functionele integratie, door bijvoorbeeld de plastic randjes in het interieur te vervangen met constructiedelen voorzien van gelamineerde, visueel aantrekkelijke oppervlakken.

2. Materiële vervanging, een multi-materiële aanpak inclusief aluminium, magnesium en composietmaterialen, om kostenefficiënte lichtgewicht modules te leveren.

3. Downsizing met kleinere, lichtere componenten terwijl de functie en prestaties behouden blijven.

Dankzij de hybride aandrijflijn stoot de MILA Blue op CNG minder dan 49 gram CO2 per kilometer uit; 30 gram minder dan de huidige kampioen. Door gebruik te maken van biogas kan de uitstoot verder worden teruggedrongen naar 36 gram CO2 per kilometer. De verbrandingsmotor is verbonden met een halfautomatische versnellingsbak. Tot 30 km/u kan er elektrisch worden gereden op de 12V elektromotor.

De MILA Blue maakt zijn debuut op de 2014 Autosalon van Genève.


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.