Magna elektromotor
De krachten worden gebundeld, om in harmonieuze samenwerking elektrische aandrijflijnen te gaan produceren.

Toeleverancier van de autoindustrie Magna en Huanyu Automotive Systems Co. (HASCO) werken samen aan een elektrische aandrijflijn. Laatstgenoemde is van Chinese komaf en een dochteronderneming van SAIC. De beide bedrijven hebben een joint venture opgezet. Het streven is de ontwikkeling van een aandrijflijn voor elektrische auto’s.

Verder is er nog niet veel bekend gemaakt. Er wordt gewerkt in opdracht van een Duitse autobouwer. Het speculeren over welk bedrijf dat zou kunnen zijn, kan bij deze beginnen. De aandrijflijn is bedoeld voor de Chinese markt, het zal hierbij meespelen dat daar volop wordt ingezet op elektrisch rijden. Alles om de luchtkwaliteit in de miljoenensteden wat te verbeteren.

Voor Magna vormt de samenwerking met Huanyu Automotive Systems Co. de poort tot de China. Het bedrijf is vast van plan om er te groeien. Ervaring met elektrische en hybride auto’s deed het bedrijf al eerder op. Er is door Magna gewerkt aan verschillende onderdelen, bijvoorbeeld de elektromotor, versnellingsbak, inverter en sturingssoftware.

Tot de wapenfeiten van Magna behoren de aandrijflijn van de vrij obscure Ford Focus Electric en de componenten van de elektrische aandrijving van de overbekende Volvo V60 plugin-hybride.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Borgward

En ja, dat is Duits. HQ in Stuttgart.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.