Mack Trucks
Het duurzame antwoord op de reguliere vuilniswagen?

In samenwerking met Wrightspeed heeft Mack Trucks een duurzame vuilniswagen ontwikkeld. De partijen toonde hun creatie tijdens de WasteExpo in Las Vegas. Ian Wright is de man achter Wrightspeed. Wright kennen we als de mede-oprichter van Tesla Motors.

De vrachtwagen heeft een aandrijflijn dat wordt aangestuurd door batterijen in combinatie met een 80 kW turbinemotor. De vierwieler heeft een theoretische actieradius van zo’n 38 kilometer. Is die afstand eenmaal afgelegd schakelt de vrachtwagen over op de turbinemotor, welke op diesel of benzine loopt. De batterijen worden in de tussentijd geladen door te rijden. Ook beschikt de truck over regenererende remmen. Voorlopig is het plan nog een concept. Het is niet bekend of Mack in samenwerking met Wrightspeed de vuilniswagen uiteindelijk in productie zal nemen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ach, elektrisch. Zelfs voor een vuilniswagen lijkt 38km me vrij weinig, die zal heel wat op de turbine moeten gaan rijden. Gewoon hybride dus, zoals we hier al een tijdje kennen…

Als hij een verbrandingsmotor aan boord heeft is het niet echt een elektrisch voertuig in mijn ogen. Range extenders hebben ook Co2 uitstoot en onderhoud nodig.

38 km theoretisch?! Dat moet dan een accuutje van 50 kWh zijn?! Steek toch gewoon 2 tesla accu’s onder die vrachtwagen, goed voor 180 kWh, of ruw geschat 150 km actieradius voor een vuilniswagen. Waarom zou je nu toch willen knoeien met turbines etc etc?

Toch maar wat minnetjes, 38km. Ik denk dat er, zelfs nu al, beter tuig bestaat op de markt…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.