Luka EV is een elektrische auto met retro design
Elektrische auto’s hoeven geen lelijke hokken te zijn!

Volledige elektrische auto’s als de Chevrolet Bolt en de Nissan Leaf zijn niet heel sexy voor het imago van emissievrije voertuigen. Tesla doet het met de Model S een stuk beter, al sloegen ze met de olifant-achtige Model X weer de plank mis. Voor een écht mooie elektrische auto moet je bij het Tsjechische MW Motors zijn.

Luka

Het autobedrijf meldt namelijk dat de Luka EV klaar is voor productie. Een volledige elektrische auto met klassieke lijnen. De lange neus, de dikke kont en de retro neus geven de coupé een sportief en nostalgisch voorkomen. De elektrische Tsjech beschikt over vier 12,5 kW sterke elektromotoren die elk wiel van aandrijving voorzien. Daarnaast is er een batterij van 21,9 kW aanwezig. Het totaalvermogen ligt op 68 pk. Dat is bijzonder weinig voor een elektrische auto, maar MW Motors wist het gewicht van de auto ook laag te houden. De Luka EV weegt slechts 815 kilo.

Luka

Door dit lage gewicht heeft de retro-machine toch nog acceptabele cijfers. Zo sprint de EV in 9,6 seconden naar de honderd en ligt de top op 146 km/u. De actieradius bedraagt 300 kilometer. Het zijn geen getallen waar je mond van openvalt, maar voor in stedelijk gebied is de Luka EV een zeer geschikte auto.

[gv data=”Pp5MTLgXrBk”][/gv]


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vreselijk ouderwets design, het lijkt wel een Amerikaanse auto uit 1950 van achteren.

Over smaak valt niet te twisten…

Zelf kies ik toch echt voor de Model X of voor de Leaf en ook voor de Ionic boven deze creatie.

Bereik is misschien niet helemaal toereikend, maar ik vind hem cool.

Ben juist te spreken over het lage gewicht. Het design vind ik mweh.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.