Elke week berichten we braaf over Lucid Motors, zodat we het bestaan van de frabrikant niet kunnen vergeten. Nu blijkt de ev behoorlijk vlot te zijn. Wat anders, gezien het vermogen van 1.000 pk?

De feiten en de cijfers. Een vermogen van 793 kW (1.080 pk), de kwartmijl (402 meter) binnen een tijd van 9,9 seconden. Respect. Dat doet geen andere vierdeurselektroauto de Lucid Air na.

Zoals dat gaat met de huidige generatie ev’s, is het karakter nogal schizofreen. De Lucid Air is geen raszuivere sportauto, maar op afroep wel degelijk bandenverslindend snel. Gelukkig is het ook een comfortabele tourer met een heel behoorlijk rijbereik, vanwege de aanwezigheid van een accupakket met een capaciteit van 113 kWh.

Wie dat alles graag zelf wil ondergaan, moet nog even geduld hebben. De officiƫle presentatie van de Lucid Air is op 9 september. De levering gaat begin 2021 van start. Wanneer de ev naar Europa komt, is vooralsnog onduidelijk.

Eerder hebben we geleerd dat de Lucid Air een groot accupakket heeft, snel oplaadt en van luchtweerstand weinig te lijden heeft.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.