Beter dan een Tesa, dat is het streven. Het zal ook eens niet.

Het is de bedoeling dat de Lucid Air de Tesla Model S naar de kroon steekt. Aan de laatste hoeven we maar nauwelijks woorden vuil te maken, dat is gewoon een heel erg goede, tamelijk luxe en behoorlijk ruime ev met een aanzienlijk rijbereik. Ook op het snellaadwerk is hoegenaamd niks aan te merken. Overal en nergens staat wel een Tesla Supercharger ter beschikking en opladen is een minutenkwestie (bij wijze van spreken) met dank aan het hoge vermogen.

Toch is Lucid Motors van plan om het allemaal net wat beter te doen. Het is bedoeling dat een Lucid Air de Tesla Model S overklast door een hoger rijbereik te bieden, zo bleek al eerder. Nu wordt meegedeeld dat eveneens op een behoorlijk vermogen kan worden opgeladen, de fabrikant volstaat met de mededeling dat meer dan 300 kW kan worden gehaald. De Air maakt gebruik van een 900 volts-architectuur.

Ter vergelijking, zowel de Tesla Model S, Model X als de Model 3 kunnen met 250 kW worden opgeladen. Voorheen bedroeg het laadvermogen van het eerste paar maximaal 200 kW, dat is nu dus licht opgehoogd, waaraan kan worden toegevoegd dat ingrijpende wijzigingen en daarmee betere prestaties van de beide topmodellen op komst zijn. De Porsche Taycan haalt maximaal 270 kW bij de ultra-snellader. Een Audi e-tron is goed voor 155 kW en een Jaguar i-Pace komt uit op ten beste 104 kW. De pieken vertellen niet het hele verhaal, het gaat ook om uithoudingsvermogen. Constant op een vrij hoog vermogen opladen, is gunstiger dan een laadcurve met een grillig verloop.

Overigens haalt de Lucid Air bij een regulier laadpunt maximaal 19,2 kW, wat helemaal niet verkeerd is. Dergelijke laadpunten leveren sowieso niet meer dan 22 kW. De ev is verder alvast geschikt voor v2x-toepassingen. Voor het snelladen wordt gebruik gemaakt van de gangbare CCS-standaard. De fabrikant duidt de onboard charger aan met de veelbelovende naam Wunderbox.

Het is de bedoeling dat de Lucid Air vanaf begin 2021 wordt geleverd.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.