Daarmee is een aanzienlijke autonomie gegarandeerd. Onnadenkend kilometers verslinden, precies wat wenselijk is bij een grote en luxe ev.

Door Lucid wordt een aardig opzichtig spelletje gespeeld met Tesla, de uitdager wil maar wat graag de betere zijn. Of dat ook gaat lukken, zal blijken als de auto er (eindelijk) is.

Inmiddels weten we dat het accupakket van een heel behoorlijke omvang is. De 1.000 pk (!) sterke ev krijgt namelijk de beschikking over een accupakket met 113 kWh aan capaciteit. De bijbehorende EPA Rating is 517 mijl (832 kilometer), wat aardig overeen belooft te komen met het rijbereik volgens de in Europa gangbare WLTP-norm. Ter vergelijking, een Tesla Model S 100 D heeft een WLTP-rijbereik van 624 kilometer, het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat Tesla eerdaags met grotere accu’s komt. Opladen van de Lucid Air gaat bij een ultra-snellader met maximaal 300 kW.

Lucid Motors meldt ook dat de frunk, de bergruimte aan de voorzijde, een nieuwe standaard zet, door een laadruimte te bieden van meer dan 280 liter. Genoeg voor een stuk of wat laadkabels.

Op 9 september wordt de Lucid Air officieel gepresenteerd.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.