Een titanenstrijd met Tesla. De Air en Model S zijn luxe limousines met onaards veel vermogen, die een duizelingwekkend tempo aan de dag weten te leggen.

De Tesla Model S Plaid heeft de verhoudingen op scherp gezet. De snelste van alle Model S’en is goed voor 810 kW (1.100 pk), doet de sprint naar 100 km/u in 2,1 seconden en haalt 322 km/u. De kwartmijl wordt binnen 9 seconden afgelegd. Deze ev kan eind 2021 worden verwacht.

De Lucid Air Dream Edition is goed voor 793 kW (1080 pk), het koppel is niet bekend en de topsnelheid evenmin. In beide gevallen mag een groot cijfer worden verwacht. Wat door sommigen relevant wordt geacht is de tijd waarin de kwartmijl kan worden afgelegd, eerder heeft Lucid Motors kenbaar gemaakt dat de auto daarvoor 9,9 seconden nodig heeft. Maar de fabrikant is hard op weg met het steeds verder aanscherpen van die tijd. Via Twitter wordt de volgende mededeling gedaan:

Er is dus vijftiende van de tijd afgesnoept. Vooralsnog is dat niet genoeg. Zou er een sportversie van de Lucid Air Dream Edition moeten komen, om Tesla de baas te kunnen zijn?


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.