Een nog aardig onbekende ev, die menigeen verwonderd zal doen opkijken, en de inzittenden laat baden in luxe. Wie wil dat nu niet?

Het moment is eindelijk aangebroken. De snelle, aerodynamische en efficiënte Lucid Air is officieel onthuld. De ev die beter dan de beste Tesla poogt te zijn, zolang het duurt.

Ere wie ere toekomt, de cijfers zijn daadwerkelijk indrukwekkend. De krachtigste Lucid Air levert een vermogen van 793 kW (1080 pk), dat is voorbehouden aan de Dream Edition, een gelimiteerde uitvoering voor de snelle beslissers. Aankoop van een Air is geen garantie voor meer dan duizend elektro-peekaas, maar als als verwacht zijn de andere uitvoeringen niet bepaald armoedzaaiers. De Grand Touring levert 587 kW (800 pk) en de Touring biedt een vermogen van 455 kW (620 pk). Als er geen uitvoeringsniveau aan de modelnaam Air wordt toegevoegd, hebben we te maken met de relatief meest sobere versie. Het is nog wachten op specificaties van die uitvoering. Opladen bij een ultra-snellader gaat overigens met maximaal 300 kW. Het accupakket heeft een opslagcapaciteit van 113 kWh.

Een eindeloze opsomming van de ongetwijfeld uitbundige standaarduitrusting wordt niet gegeven. Wel blijkt de Air een 5k-scherm te hebben met een grootte van 34″, wat overigens indrukwekkender klinkt dan het eruit ziet. Amazons Alexa is aanwezig voor de spraaksturing. De internetreuzen maken definitief hun opwachting in auto’s – Polestar leunt bijvoorbeeld stevig op Google.

Een enorme batterij aan sensoren en geavanceerde techniek maakt de auto deels autonoom, of beter gesteld, er is een hoogontwikkelde, adaptieve cruise control aanwezig.

In de Verenigde Staten start de levering in het voorjaar, de goedkoopste Air (zonder toevoeging) moet daar $ 80.000 (€ 67.710) gaan kosten, de Air Dream Edition is met een prijs van $ 169.000 (€ 143.040) de duurste. Wanneer de Lucid Air in Europa mag worden verwelkomd, is vooralsnog onbekend.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.