Niks zorgwekkends, het is slechts dat de kwaliteit van de luxe ev boven alle twijfel verheven moet zijn.

Peter Rawlinson heeft een boekje opengedaan. Waar het is eerst nog de bedoeling was dat de levering van de Lucid Air in de lente zou beginnen, is dit nu verlaat naar de tweede helft van het jaar. De auto komt er eenvoudigweg pas als de kwaliteit meer dan in orde is en alle foutjes zijn uitgebannen.

Een vergelijking met Tesla is snel gemaakt. Rawlinson was de verantwoordelijke voor de ontwikkeling van de Tesla Model S en toen die laatste er net was, was elektrisch rijden nieuw en het publiek vergevingsgezind. Vandaag de dag is dat niet langer het geval. Daarbij geeft de topman van Lucid Motors aan dat vanuit technisch oogpunt Tesla de concurrent is, wanneer het echter op de bouwkwaliteit aankomt dan wil men Mercedes-Benz overtoepen.

Qua financiën is de situatie op orde. Het bedrijf wordt goed gewaardeerd en de laatste investeringsronde zou een belachelijk groot succes zijn geweest.

Op termijn wil Lucid Motors zijn techniek gaan verkopen aan andere partijen. Zoals meerdere fabrikanten dat doen, wordt ook hier een skatboard platform gebruikt, dat vrij eenvoudig voor meerdere modellen toegepast kan worden. Wordt dit met succes gedaan en lukt het om in grote aantallen te produceren of te industrialiseren zoals het in de woorden van Rawlinson heet, dan komt de elektrische auto van $ 25.000 (circa € 21.000) binnen bereik. Dat lijkt nu het heilige getal te zijn. (Via: bloomberg.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.