Een snelheidsrecord met de Lucid Air
Dat wordt nog lekker Autobahn-jagen met die elektrische wagen uit de Oberklasse. Eigenaars van supercars gek maken.

De elektrische auto heeft nog altijd een vrij suf imago. Dat wordt eens te meer gelogenstrafd door Lucid. Er werd met de Lucid Air Alpha Speed Car een niet onaardige topsnelheid behaald op de kombaan van het Transport Research Center in Ohio (VS). Zonder begrenzer bleek er een topsnelheid in te zitten van 378 km/u; driehonderdachtenzeventig kilometer per uur, laat dat vooral rustig op je inwerken.

De Lucid Air die werd ingezet voor de hogesnelheidstesten onderging een paar aanpassingen. De auto werd aerodynamischer gemaakt en er was een parachute aanwezig voor het geval er snel afgeremd zou moeten worden. Tijdens de eerste tests was de topsnelheid nog begrensd op een ook al respectabele 350 km/u. Dat ging zo goed, dat besloten werd de begrenzer onklaar te maken.

Voordat de jacht naar de topsnelheid begon, werd de zelfregelende luchtvering voorzien van een softwareupdate. De vering bleek bij snelheden van om en nabij de 300 km/u het tempo niet helemaal bij te kunnen benen en reageerde daardoor niet adequaat op hobbels en andere oneffenheden in het wegdek. Toen dat eenmaal was gebeurd kon de maximumsnelheid proefondervindelijk worden vastgesteld. Die ligt als gezegd op 378 km/u. Dat krijg je dus, met 1.000 elektro-pk’s. Over het rijbereik bij volledige inzet van het beschikbare vermogen worden we helaas niet bijgepraat.

Misschien is het allemaal een beetje zinloos. Want dient het getal van 1.000 pk niet vooral om te kunnen pochen? Maar ach, stiekem is het toch wel leuk. Bovendien begint het een heuse niche te worden in elektroautoland, een duizelingwekkende hoeveelheid pk’s. De Faraday Future FF91, Rimac Concept_One en Artega Scalo Superelletra beschikken over een gelijkwaardige hoeeelheid vermogen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.